Hur är det att vara chef i offentlig verksamhet?

I Lyssnens sommarpodd möter vi ledare inom olika branscher i ett samtal om kommunikation och Norrbotten. I fjärde avsnittet får vi veta mer om hur det kan vara när du är chef i offentlig sektor.
I främre delen av bilden Andreas Lind. Längre bak i bilden Jeanette Ögren Viklund, producent av podden.

Personalen i välfärden har Sveriges viktigaste jobb, i alla fall om man ska tro SKR som är en medlemsorganisation för Sveriges Kommuner och Regioner. Nästan 1,2 miljoner medarbetare får vården, skolan, omsorgen och alla andra samhällsviktiga verksamheter i kommuner och regioner att fungera – varje dag, året om i Sverige.

Behovet av välfärd ökar dessutom i takt med att andelen äldre i befolkningen blir större. Samtidigt är det hård konkurrens om arbetskraften, inte minst här i norr, och det blir allt tuffare för cheferna inom offentlig sektor.

– Tiden är för länge sen över när du kan ge ett dikret och säga verkställ, det funkar inte så, säger Andreas Lind, fd fd kommunchef i Piteå kommun. 

Lyssnen möter Andreas Lind, fd kommunchef i Piteå kommun i ett samtal om hur det kan vara att vara chef i offentlig sektor.

Lyssna här:
Sommarpodd (Spotify)
Sommarpodd (SoundCloud)